Even voorstellen: Thérèse van den Eventuin-Boogaerts

Mijn naam is Thérèse van den Eventuin-Boogaerts, woonachtig in Gemert. Mijn doel om me kandidaat te stellen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen is: een samenleving waarin we naar elkaar omkijken, waarin geluisterd en gelet wordt op de signalen (ook non-verbaal) uit de samenleving (onze inwoners-gemeente). Als raadslid ben je gekozen door de inwoners. Dan wordt verwacht dat je ook naar hen luistert.

Als oppositie moet je keuzes maken en deze gaan soms in tegen wensen van inwoners. Het algemeen belang staat dan voorop. Belangrijk is dan wel dat je uit kunt leggen wélke keuze er gemaakt is en wáárom. Dit doe je door te praten met inwoners en te luisteren naar hun reacties Ook al zit je als oppositie in een positie waarin de coalitie vaak wint en haar zin doordrijft omdat dit afgesproken is in een coalitieakkoord. Dat in een raadsperiode van vier jaar situaties veranderen, doet er dan kennelijk niet meer toe.

De grondhouding van Sociaal Gemert-Bakel is om mensen in hun waarde te laten en je aan de fatsoensnormen te houden. En dat ongeacht of je in een machtspositie verkeert of je een ondergeschikte positie bekleedt. Onze stijl is het ook niet om te gaan schelden, tieren of mensen onheus te bejegenen. Waardeer mensen zoals ze zijn en luister naar wat er gezegd wordt.

Soms zijn het kleine zaken waar je als raadslid iets kunt betekenen voor inwoners. Die lijken dan minimaal, maar zijn voor bepaalde doelgroepen zeer belangrijk omdat ze hen in hun dagelijks functioneren belemmeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de openbare toiletten (nu in bespreking), de extra fietsenstallingen die er gekomen zijn door ons toedoen, de prioriteit zoönose, het nertsengebeuren. Er is veel aandacht gekomen voor gezondheid, milieu, duurzaamheid en leefklimaat door de jarenlange inspanningen en betrokkenheid van Jan Hoevenaars. Maar ook door daadwerkelijke interesse in de mens en het wel en wee van onze inwoners en door met hen in gesprek te gaan.

De komende klimaatverandering is een grote zorg voor ons, maar ook voor de inwoners waar we mee spreken. Dat vraagt om goed te luisteren naar deze mensen. We zijn het aan de volgende generaties verplicht ons stukje aarde op een goede, leefbare manier door te geven. Dat vergt vooral ook een luisterend oor en in gesprek gaan met jongeren, het is immers hun toekomst, hun wereld.

Luisteren, in gesprek gaan en samen naar oplossingen zoeken. Dat is waar Sociaal Gemert-Bakel voor staat; een belangrijk onderdeel van de zorgzame samenleving, waar wij naar streven.